Mobilkamera vs. rigtigt kamera: forskelig i kvalitet?

Afspil video

Iphonekamera, smartphonekamera, kompakt lille kamera - der findes mange små med megapixels typiske større. Din mobiltelefon kan fotografere samme kvalitet som dit dyre kamera - der KUN kan fotografere. Eller hvad?

I dag er det superlet at kalde sig fotograf. Det kan alle gøre og de fleste har en mobil med et kamera – bum, du er fotograf. Vi deler fotografier som aldrig før fordi det er blevet simpelt, skægt og berigende. 

Kameraet bliver kvalt af mobilens hastige fremdrift – var jeg selv bekymret for inden jeg blev en del af fotolivet for flere år siden. Jeg havde ikke indsigten i hvad der skal til for, at skabe et godt fotografi. Det handler om mere end teknikken, softwaren og materialerne.  

Materialerne i din mobil holdt op mod materialerne i et kamera er forskellige, men kan vi alligevel nøjes med mobilen? Tja – det kan vi faktisk indimellem. Forstil dig at løbe en tur – hvis du løber 1 km. har du ikke nødvendigvis behov for dyre løbesko, men det kan blive tilfældet, hvis du skal træde derudad i 10 km. 

Læs i bunden af indlægget hvilket fotografi, der er taget med hhv. en mobil eller et kamera, men se videoen først! 

 

 

Foto et: mobil

Foto to: kamera 

Facebook
LinkedIn
Email

Hjemmestudie – fotografi

Fotostudie i hjemmet: hund, nisse, jul, lys og softbox Louis står for skud. Utålmodigt afventende på sin godbid. Jeg har opsat lys, fotobaggrund, softbox, julelys,

Læs mere »

book din fotograf nu